Познайомимося? Доставка з любов'ю Еко-упаковка Блог

Гіалуронова кислота в косметиці у догляді за шкірою

2018-12-13
Гіалуронова кислота в косметиці у догляді за шкіроюГіалуронова кислота (INCI: Hyaluronate acid) - така ж кислота як і усі інші?

Гіалуронова кислота (HA) - це хімічний зв'язок, яка виступає в живих організмах у вигляді солі - гиалуронатa натрію. Належить до класу зв'язків, що називаються глюкозаміногліканами (GAG), які представляють основні складові структури тканин: шкіри і кісток. В порівняню з іншими кислотами, вживаними в косметиці (кислотами АНА і BHA), гіалуронова кислота не відлущує і не дратує шкіру, тому успішно може бути використана в щоденному використанні. Вона біологічно не конфліктує з нашим епідермісом, оскільки природно виступає в шкірі, тому також рідко викликає небажані реакції.

Іншими властивостями гіалуронової кислоти є:
  •  здатність до з'єднання молекул води, завдяки чому має зволожуючі властивості
  •  витягування вільних радикалів, що виникають в результаті ультрафіолетового випромінювання 
  •  створення захисного фільтру рогового шару епідермісу, який захищає від бактерій
  •  протизапальна дія
  •  поліпшення еластичності шкіри, а також розгладження зморшок 
  •  збільшення проникнення активних складових до шкіри  
  •  пом'якшення наслідків побічних ліків дразливої дії
Варто відмітити, що синтез гіалуронової кислоти в нашому організмі зменшується разом з віком, що тягне до того, що шкіра поступово втрачає еластичність, а також зменшується здатність зв'язування води, що призводить до виникнення зморшок. Приблизно до 80 років життя гіалуронова кислота піддається повній атрофії.

Sodium Hyaluronate Crosspolymer і Sodium Hyaluronate - чи являється це одним і тим же?

Переглядаючи склади косметичних препаратів ми можемо наштовхнутися на різні формулювання INCI, такі як Sodium Hyaluronate Crosspolymer або Sodium Hyaluronate. Ці зв'язки мають властивості первинної гіалуронової кислоти, проте відрізняються вони будовою, що має особливий вплив на вбирання і утримування зволоження. 

Sodium Hyaluronate Crosspolymer - це одна з форм гіалуронової кислоти (3d гіалуронова кислота), яка забезпечує довготривале зволоження. Його структура впливає на повільне звільнення молекул кислоти, завдяки чому вони залишаються довше на поверхні шкіри, а крім того збільшує еластичність шкіри і зменшує її шорсткість.


Цей засіб доступний в косметиці The Ordinary:

The Ordinary - Lactic Acid 5% + HA - Пілінг з молочною і гіалуроновою кислотою

The Ordinary - Lactic Acid 10% + HA - Пілінг з молочною і гіалуроновою кислотою

The Ordinary - Hyaluronic Acid 2% + B5 - Сироватка з гіалуроновою кислотою (2%) і вітаміном B5

Sodium Hyaluronate є сіллю гіалуронової кислоти і має меншу молекулярну масу, завдяки чому може проникати всередину шкіри. Так само як гіалуронова кислота зв'язує воду, тому має зволожуючі властивості. Додатково проявляє велику стійкість в косметичних продуктах, чим первинна гіалуронова кислота.

Sodium Hyaluronate
 можна знайти в наступних продуктах:


The Ordinary - Matrixyl 10% + HA - Масло пептиду з гіалуроновою кислотою 

The Ordinary - Natural Moisturizing Factors + HA - Крем зволожуючий з гіалуроновою кислотою 

The Ordinary - Alpha Arbutin 2% + HA - Концентрована сироватка Альфа Арбутин 2%

The Ordinary - Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% - Сироватка з 23% вітаміном C i 2% гіалуроновою кислотою


Гіалуронова кислота - високомолекулярна або низькомолекулярна - яку вибрати?

Чиста гіалуронова кислота характеризується занадто великою молекулою, щоб зуміти пройти через шкіру, колизастосовується місцево. Вирішенням цієї проблеми є його похідні, що виступають в різних молекулярних масах: високомолекулярних, среднемолекулярных і низькомолекулярних.

Низька молекулярна вага (LMW – Low Molecular Weight):
  • глибоко проникають в шкіру з метою її цілковітого зволоження
  • візуально зменшують зморшки

Середня молекулярна вага (MMW – Medium Molecular Weight):
  • затримують вологу під роговим шаром шкіри - зволоження тільки у верхніх шарах шкіри 

Висока молекулярна вага (HMW – High Molecular Weight):
  • створюють бар'єр на поверхні клітин шкіри, що тягне до притягування вологи з атмосфери
Яку з них застосовувати? Вибираємо ті продукти, які мають у своєму складі суміш молекулярних мас. Таке з'єднання має найбільш позитивний ефект для шкіри. Некорисним вибором був би вибір лише низькомолекулярної гіалуронової кислоти, оскільки в надмірній кількості негативно впливає на наш організм, в тим затриманні правильного розвитку тканин.

Як використати гіалуронову кислоту, щоб отримати найкращий ефект?

Довготривале самостійне застосування гіалуронової кислоти може привести до сухості шкіри. Щоб запобігти цьому, гіалуронову кислоту треба з'єднати з олією або іншою пом'якшувальною речовиною. Таке з'єднання забезпечить правильне зволоження епідермісу. 


Чи має значення концентрація гіалуронової кислоти?

Найбільш популярна концентрація гіалуронової кислоти в косметиці - це 1,5%. Це означає, що знаходяться в ній тримолекули різної величини по 0,5%. Концентрація гіалуронової кислоти, більше 3% незручна у використанні, оскільки має консистенцію густого гелю, який після висихання на обличчі залишає шар, який відшаровується, що обважнює нанесення декоративної косметики. 

Підсумовуючи, гіалуронова кислота має усебічні властивості, відповідні кожному типу шкіри обличчя. Також вона безпечна в зовнішньому використанні навіть для жінок у вагітності. Гіалуронова кислота дуже універсальна, вона може застосовуватися в кожному віці і не викликає алергії.

Потрібна допомога у виборі косметичних засобів? Заповни анкету для підбору індивідуального догляду і наш косметолог з тобою зв'яжеться.

Показати більше статей Грудень 2018
Цей сайт використовує cookies для надання послуг відповідно до Політики конфіденційності і використання файлів cookies . Ви можете вказати умови зберігання та доступу до cookies у вашому браузері.
Close
pixel