Догляд за чутливою шкірою

0 0 5 хв
Догляд за чутливою шкірою
Догляд за обличчям
0 0 5 хв

Зміст

    Як розпізнати чутливу шкіру?

    Даний тип шкіри найчастіше супроводжується сухістю, але жирна шкіра також може бути чутливою. Чутливість шкіри зустрічається при таких захворюваннях, як атопічний дерматит, псоріаз або розацеа. Чутлива шкіра в першу чергу характеризується надмірною реакцією: на різні компоненти в косметиці, зовнішні фактори (різкі зміни температури, забруднення і сухе повітря), стрес і багато інших … навіть на дотики, наприклад, при розтиранні шкіри. Найбільш часті симптоми, які супроводжують даний тип шкіри: відчуття печіння, почервоніння, часто також сухість, відчуття стягнутості і алергічні реакції.

    На що потрібно звертати увагу?

    Варто уникати компонентів у складі, які можуть викликати подразнення, алергічну реакцію і сухість шкіри. Слід також звертати увагу на дуже високі концентрації рослинних екстрактів і активні компоненти в засобах для догляду за шкірою. Незважаючи на свою ефективність, у високих концентраціях вони можуть викликати алергічні реакції та подразнення.

    Що крім правильного догляду?

    Дбайливе ставлення до шкіри :-). Виключити тертя шкіри рушником, розтирання, розчісування. Косметичні засоби слід акуратно розгладжувати легкими поплескуючими рухами. 

    Кислоти і ретинол – чи можна використовувати?

    До даного питання слід підходити індивідуально, оскільки у всіх шкіра різна – немає правильної відповіді на це питання. Багато що залежить від виду компонента в даному засобі, його концентрації та стану шкіри. Якщо шкіра дуже чутлива, схильна до подразнення або виникає еритема, краще відмовитися від даного подразнюючого компонента. Якщо, навпаки, шкіра в даний момент знаходиться в кращому стані: гідроліпідний бар’єр відновлений, рівень гідратації правильний, а шкіра не гіперчутлива, тоді, ймовірно, для догляду можуть бути введені делікатні кислоти і низькі концентрації ретиноїдів.

    Приклад схеми догляду за чутливою шкірою і на що слід звернути увагу при виборі косметичних засобів:

    Ранок:

    Очищення – найкраще віддавати перевагу ніжним гелям або пінкам для очищення шкіри. Якщо вранці шкіра дуже чутлива або дуже суха, очищення не потрібно. Переконайтеся, що косметичний засіб, який ви використовуєте, не містить: денатурований спирт, агресивні очищаючі компоненти, кислоти у високих концентраціях. Також варто уникати засобів з інтенсивним ароматом.

    Тонізація – в догляді за чутливою шкірою тонік, крім швидкого відновлення правильного pH шкіри, повинен також заспокоювати та зволожувати. 

    Зволоження – як було сказано раніше, чутливість може бути у будь-якого типу шкіри, тому косметичні засоби, слід підбирати індивідуально відповідно до потреб шкіри і її типу.

    Захист від сонця – для чутливої шкіри варто вибирати фізичні/мінеральні фільтри через їх низький рівень алергенного потенціалу. До таких фільтрів відносяться оксид цинку і діоксид титану, які в складі косметичного засобу можна знайти під назвами Zinc Oxide і Titanium Dioxide. 

    Вечір:

    Демакіяж і очищення – ввечері найкраще використовувати гідрофільні масла для зняття макіяжу. Міцелярна вода не буде хорошим вибором, через те, що вимагає використання ватних дисків і протирання шкіри, що може викликати роздратування. 

    Відлущування – найкращим варіантом будуть ніжні ензимні пілінги, які не вимагають масажу шкіри. Краще уникати грубозернистих або навіть дрібнозернистих скрабів з гострими частинками, оскільки вони можуть викликати почервоніння шкіри і роздратування. Однак, якщо ферментні пілінги здаються занадто делікатними, рекомендуємо механічні пілінги з м’якими частинками або пілінги типу гоммаж. 

    Тонізація – так само як в ранковому догляді.

    Зволоження – як і в ранковому догляді, слід використовувати крем. У вечірньому догляді, можна дозволити використовувати більш поживні і насичені склади. Також рекомендуємо під крем нанести сироватку, яка заспокоїть шкіру і збільшить гідратацію. Компоненти, які варто шукати в засобах по догляду за чутливою шкірою: пантенол, алантоїн, бетаїн, гіалуронова кислота, NMF, цераміди, масла і сквалан.

    Сироватки для чутливої шкіри:

    Потрібна допомога у виборі косметичних засобів? Заповни анкету для підбору індивідуального догляду і наш косметолог з тобою зв’яжеться.

    Сподобалася стаття?

    0 0 votes
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments