Догляд за шкірою взимку — як подбати про шкіру на холоді?

0 0 6 хв
Догляд за шкірою взимку — як подбати про шкіру на холоді?
Поради косметолога
0 0 6 хв

Зміст

    Взимку шкідливі зовнішні фактори, такі як низькі температури, морозне повітря або сухість від опалення в наших будинках, негативно впливають на нашу шкіру. Крім того, ми всі, безумовно, проводимо набагато менше часу на свіжому повітрі, що призводить до погіршення оксигенації організму.

    На жаль, наша шкіра це гостро відчуває — вона стає тьмяною, сухою і знебарвленою. У цю пору року її потреби сильно відрізняються від тих, що виникають у спекотній літній період, тому варто відповідно підкорегувати свій догляд за шкірою — одним лише захисним кремом тут точно не обійтися. Необхідно включити у свій догляд спеціальні активні речовини та використовувати засоби, збагачені зволожуючими та живильними компонентами, такими як арганова олія або гіалуронова кислота — це позитивно вплине на регенерацію гідроліпідного шару, який схильний до різного роду подразнень. У цій статті я розповім тобі, як це краще зробити.

    Базовий догляд за шкірою взимку — на що варто звернути увагу?

    У цей період сухе повітря і сильний вітер сприяють надмірному випаровуванню вологи з епідермісу, що робить шкіру найбільш вразливою до подразнень. Сальні залози працюють по-іншому — вони виробляють менше шкірного жиру, внаслідок чого вона легко пересихає.

    Тому обов’язково потрібно збагачувати свій раціон вітамінами С, D, залізом, цинком, білками та омега-3 кислотами. Не дарма кажуть, що “ти — це те, що ти їсиш” — твоя шкіра теж на це реагує. Дуже важливо не забувати й за воду, щоб підтримувати необхідний рівень вологи в організмі.

    Але доглядати за тілом потрібно як зсередини, так і ззовні — тому я зібрала кілька порад, які допоможуть тобі обрати засоби для догляду за шкірою у зимовий період.

    Які компоненти обрати для зимового догляду за шкірою?

    У цей період бажано зосередитися насамперед на захисті від агресивних зовнішніх факторів, таких як УФ-випромінювання, низькі температури, холодне повітря — і використовувати живильні та регенеруючі засоби. У їхньому складі ти часто зустрінеш:

    Однак догляд за шкірою обличчя взимку не повинен бути складним та обтяжливим — обирай косметичні засоби, які найкраще підходять для твого типу шкіри. Нижче я поділюсь інформацією, які ж саме продукти підійдуть тобі на різних етапах догляду за шкірою.

    Кислоти та ретиноїди у зимовому догляді за шкірою

    Використання цих речовин взимку — тема неоднозначна. Через їхню інтенсивну дію навряд чи хтось порекомендує використовувати їх влітку, а от зимовий період, безумовно, є більш безпечним часом для їхнього застосування. Якщо ти тільки починаєш використовувати ретиноїди або кислоти, тоді роби це взимку, оскільки у цей період ми менше часу проводимо на сонці. Однак не забувай користуватися сонцезахисними засобами, адже взимку сонце також пробивається крізь хмари та, відбиваючись від снігу, впливає на нашу шкіру.

    Ретиноїди та кислоти можуть викликати сухість та лущення шкіри, тому під час лікування важливо використовувати високопоживні та регенеруючі засоби. Адаптуй концентрацію ретинолу або кислот до потреб твоєї шкіри — не нанось засоби, що містять ці компоненти, в один день і використовуй їх з обережністю.

    Догляд за обличчям взимку крок за кроком

    Наша шкіра реагує на зимові морози інакше, ніж на літнє сонячне тепло. Тому потрібно адаптувати процедуру догляду за шкірою до цього періоду. Ось кілька продуктів, які варто включити у свій зимовий догляд за шкірою.

    Очищення

    Для вмивання обличчя обирай м’які очищувальні засоби з досить низьким рівнем pH. Відмовся від мила та очищувальних засобів з агресивними миючими речовинами, які можуть пошкодити природний захисний шар шкіри. Косметика на кремовій або масляній основі зазвичай краще зволожує та менше сушить шкіру, ніж традиційні пінки або гелі для вмивання.

    Якщо ти прихильниця двоетапного очищення, тоді обирай косметичний засіб, що найкраще підходить для твоєї шкіри. При застосуванні олії для зняття макіяжу, не використовуй ватні диски, таким чином ти уникнеш зайвого натирання та потенційного подразнення обличчя. Якщо ж ти віддаєш перевагу емульсіям, лосьйонам або міцелярній воді, то обирай ті, що не викликають подразнень.

    Зволоження та живлення

    Ідеальний догляд за обличчям взимку вимагає добре підібраного крему — зрештою, це перший крок до захисту від морозу. У більшості косметичних засобів основним складником є вода, але вона накопичується між клітинами епідермісу, що в поєднанні з мінусовою температурою призводить до збільшення об’єму шкіри. Потім ми маємо справу з появою мікропошкоджень шкіри, що призводить до подразнення та сухості. 

    Взимку бажано замінити крем для обличчя на водній основі на напівжирний або жирний. Це залишає на шкірі захисну плівку, яка запобігає втраті води. Не слід довіряти надписам на тюбику та заявам виробника про те, що крем ідеально підходить для зимового періоду, оскільки це не означає, що такий продукт дійсно буде працювати в холодні дні.

    Найкращий спосіб переконатися в ефективності крему — проаналізувати його склад! Слід шукати в ньому компоненти, про які я згадувала вище.😉

    Чудовий тандем для крему створить твій улюблений тонік або сироватка. Вдало підібраний захисний крем забезпечить на обличчі додатковий захисний шар та покриє нанесені раніше засоби догляду за шкірою. Тому шукай косметичні продукти, які містять зволожуючі речовини, що проникають глибоко у шкіру — обирай ті, що містять гіалуронову кислоту або інші заспокійливі, антиоксидантні та зволожуючі компоненти у складі.

    Захист від сонця

    Хороший сонцезахисний крем потрібен не лише влітку. Для теплих місяців ми, як правило, шукаємо легкі засоби, які не обтяжують шкіру. Однак, зимовий крем з SPF повинен бути більш насиченим та ефективним.

    Взимку сальні залози виробляють менше шкірного жиру, і твоя шкіра буде особливо вразливою до подразнення через холодну погоду та перепади температур. Їй знадобляться засоби, які забезпечать більше живлення та зволоження — це допоможе запобігти неприємному відчуттю стягнутості.

    Догляд за губами

    Шкіра на губах також чутлива взимку. Ми часто облизуємо їх, щоб зволожити, але, як не парадоксально, це має зовсім протилежний ефект. Тому не забувай наносити свій улюблений засіб для губ перед кожним виходом на вулицю і, якщо можливо, регулярно робити пілінг, щоб позбутися сухої шкіри. Проте тримайся подалі від засобів з вмістом ментолу — мінусова температура на вулиці сама по собі матиме охолоджуючий ефект. 🙂 Рекомендую віддати перевагу продуктам з гіалуроновою кислотою, прополісом або іншими зволожуючими компонентами.

    Взимку не забувай про відлущування!

    Якщо тобі потрібно відрегулювати роботу сальних залоз або відлущити ороговілу шкіру, роби пілінг регулярно. Надмірно суха шкіра буде схильна до лущення, створюючи непривабливі скоринки. Правильно підібрані засоби не лише допоможуть тобі їх позбутися, але й дозволять іншим косметичним засобам проникати глибоко у шкіру — це стимулюватиме їх до роботи та допоможе регенерувати потенційні мікропошкодження. Звісно, після пілінгу слід нанести захисний крем, який найкраще підходить твоїй шкірі, адже пілінг може призвести до подразнення.

    То що, догляд за обличчям взимку не такий вже й складний?

    Тепер ти, напевно, знаєш, що хоча для зимового догляду за шкірою потрібно більше, ніж просто жирний крем, проте це не так вже й проблематично. Завдяки регулярному догляду ти значно зменшиш негативний вплив зовнішніх факторів і насолоджуватимешся красивою шкірою цілий рік.

    Якщо у тебе виникли запитання (не лише щодо зимового догляду), я рекомендую тобі звернутися до косметолога, заповнивши нашу косметологічну форму. Ти також можеш написати нам у Facebook (cosibella.com.ua) чи Instagram (cosibella_com_ua), або ж зателефонувати за номером +380914818860 чи поставити своє запитання у формі листа, написавши на електронну пошту.

    Сподобалася стаття?

    0 0 votes
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments