Пензлі для макіяжу – невеличка збірка знань

0 0 4 хв
Пензлі для макіяжу – невеличка збірка знань
Косметика та аксесуари
0 0 4 хв

Зміст

    Пензлі для макіяжу – як вибрати ідеальний?

    Яким має бути ідеальний пензель? Добре і правильно підібраний пензель – основа ідеального макіяжу. Один для основи, інший для тіней, третій для контуру. Неправильно використовувані пензлі, навіть найдорожчі, можуть зіпсувати будь-який макіяж. Незалежно від того, чи ми використовуємо пензлі для повсякденного макіяжу або святкового, варто мати в косметичці кілька варіантів, які підходять для будь-якого випадку.

    Види пензлів: 

    Для кожної частини обличчя потрібно використовувати відповідний пензель. Всі необхідні пензлі є в наборах:

    Подібних наборів цілком достатньо як для повсякденного макіяжу, так і для людей, які професійно займаються візажем і макіяжем.

    Пензлі для пудри – їх зовнішній вигляд класичний, великий, із закругленою голівкою. Дозволяє наносити необхідну кількість пудри на відносно велику область обличчя. Також пензлі з невеликою широкої основою, найкраще підходять для нанесення мінеральних продуктів. 

    Пензлі для рум’ян – вони менше, ніж ті, що призначені для пудри, а їх головка скошена, що дозволяє зручно наносити рум’яна, починаючи від щоки і протягуючи до скроні. Добре моделюють обличчя і підкреслюють скули. 

    Пензлі для тональної основи – вони можуть бути закругленими  або з плоским верхом, як Hakuro H51. Вони використовуються для точного і рівномірного нанесення основи в рідкому кремовому вигляді на обличчя, шию і декольте. Вони не залишають розводів і не роблять ефект «маски».

    Пензлі для нанесення і розтушовування тіней – маленькі, короткі, не дуже густі, можуть бути злегка закруглені, навіть мати форму конуса, дозволяють краще контролювати кількість нанесення продукту.

    Пензлі для стрілок – пензлик для брів і підводки для очей має плоский, гострий і дуже тонкий кінчик, чим тонше, тим краще макіяж. 

    Пензлі для губ – забезпечують точність і довговічність губної помади або блиску для губ, тому що добре вдавлюють пігменти в западини губ.

    Відмінності між натуральним і синтетичним ворсом

    Для виготовлення пензлів з натурального ворсу використовується вовна борсуків, білок, ласок, кіз, поні і коней. Їх отримують шляхом розчісування тварин. Це пензлі дуже високої якості. Пензлі з синтетичного ворсу зазвичай робляться з таклона або нейлону. Вони більш еластичні і твердіше, ніж пензлі з натурального ворсу.

    Який пензель краще: з натурального або синтетичного ворсу? 

    Наступний перелік переваг і недоліків кожного типу, безумовно, полегшить ваш вибір. 

    Переваги натурального ворсу:

    Недоліки натурального ворсу:

    Переваги синтетичного ворсу:

    Недоліки синтетичного ворсу:

    Як виробляють пензлі? 

    Спочатку вибирається відповідний пучок ворсу, потім наконечник або металева втулка, в яку поміщаються ворсинки. До цього додається ручка, яка зміцнює все за допомогою клею. Здається, що це займає небагато часу, але весь технологічний процес займає кілька днів, тому що все повинно бути висушене і промарковано.

    Догляд за пензликами для макіяжу, як доглядати за ними? 

    Очищення і догляд дуже важливі. На пензлях накопичується не тільки косметика, але і епідерміс, пил, жири і багато бактерій, які можуть викликати навіть алергічні зміни. Гігієна ворсинок дуже важлива, крім очищення, також необхідно дезінфікувати їх. На додаток до чищення пензлів спеціальними рідинами, варто пам’ятати, що час від часу потрібно мити їх шампунем, акуратно протирати і давати висохнути. Пензлі для рідкої косметики, наприклад основи, найкраще чистити щодня, в той час, як пензлі для сипучих продуктів, наприклад, рум’ян, слід мити кожні 2-3 дні. Ворс завжди повинен бути спрямований вниз при полосканні під проточною водою. Вода не повинна доходити до кінчика. Якщо після миття пензлів ви відчуваєте, що вони недостатньо м’які, ви можете використовувати кондиціонер для волосся, який пом’якшує ворс. Це добре працює з пензлями з натурального і синтетичного ворсу.

    Потрібна допомога у виборі косметичних засобів? Заповни анкету для підбору індивідуального догляду і наш косметолог з тобою зв’яжеться.

    Сподобалася стаття?

    0 0 votes
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments