Муцин равлика в косметиці — властивості та найкращі засоби

0 0 4 хв
Муцин равлика в косметиці — властивості та найкращі засоби
Зволожувальні компоненти
0 0 4 хв

Зміст

    Слиз равлика вже досить давно славиться своїми регенеруючими властивостями, однак протягом останніх років його популярність як косметичного компонента значно зросла. Що ж  робить його таким потужним складником? У цій статті я розповім тобі, чому муцин настільки поширений у beauty індустрії та які продукти з його вмістом забезпечать твоїй шкірі найефективніший догляд.

    Муцин равлика — натуральний активний компонент

    Це той випадок, коли назва говорить сама за себе. Хоча й звучить все дуже зрозуміло та просто, однак не кожен равлик виробляє слиз, який має косметичну цінність. Муцин равлика — це натуральний зволожуючий компонент з потужними регенеруючими, антибактеріальними, протизапальними та антивіковими властивостями, який виробляється равликами для полегшення та захисту їх пересування. Найчастіше для цього використовують крихітні молюски виду Cornu Aspersum, що мешкають в Африці та Середземномор’ї. І хоча муцин не вважається веганським компонентом, його видобуток здійснюється гуманно, отримуючи слиз як побічний продукт равликів, а не безпосередньо з організмів, забезпечуючи тваринам найкращі умови утримання та відсутність стресу. Інакше — слиз, який вони виробляють, втрачає свої властивості.

    Властивості слизу равлика — як він працює?

    Використання муцину в косметиці є свідченням того, як природні сполуки можуть бути могутніми союзниками в догляді за шкірою. Це універсальний компонент для щоденного догляду, котрий завдяки своєму природному складу має багатофункціональну дію, ефект якої ти можеш помітити на своїй шкірі уже через досить короткий час. Ось усі переваги слизу равлика:

    Муцин равлика в косметиці — властивості та найкращі засоби
    • бореться з акне та першими ознаками старіння;
    • регенерує, відновлює та омолоджує шкіру;
    • зменшує гіперпігментацію та темні плями;
    • має протизапальну та антибактеріальну дії;
    • розгладжує поверхню епідермісу;
    • зволожує та живить шкіру;
    • сприяє зникненню недоліків шкіри;
    • забезпечує антиоксидантну дію;
    • прискорює загоєння ран та запалень.

    Завдяки цим властивостям, муцин равлика ефективно вирішує багато проблем шкіри, від зволоження та відновлення до антивікового догляду, що й робить його цінним компонентом у сучасній косметології.

    Чи є протипокази до використання косметики з муцином равлика?

    Без перебільшення, слиз равлика є одним із найбезпечніших та найбільш дбайливих компонентів у косметичній індустрії. Відсутність наукових доказів щодо шкідливого впливу цього натурального компонента на шкіру робить його популярним вибором серед багатьох брендів. Проте, важливо розуміти, що шкіра кожного з нас унікальна і може реагувати по-різному навіть на найбільш дбайливі складники. Зокрема, через вміст білків та гліколевої кислоти в слизі равлика, люди з особливо чутливою шкірою або схильністю до алергій можуть зіткнутися з такими неприємними явищами, як подразнення, почервоніння, висипання чи свербіж. Аби мінімізувати ризик небажаних реакцій, рекомендую тобі  провести алергічний тест на невеликій ділянці шкіри перед тим, як почати регулярно користуватися продуктами з вмістом цього компоненту.

    Активні компоненти у складі слизу равлика

    Равликовий слиз є багатим джерелом цінних хімічних сполук, та, як я вже й казала в попередньому розділі, має багатофункціональну дію. До його складу входять такі ключові компоненти, як:

    Усі вищеперераховані компоненти допоможуть тобі подбати про твій догляд та усунути проблеми шкіри, пов’язані з сухістю, пігментацією, чутливістю, висипаннями та подразненнями — саме це надає муцину равлика численні переваги перед іншими косметичними компонентами.

    Муцин у щоденному догляді — як його використовувати?

    Для яких типів шкіри слиз равлика є корисним? Муцин є універсальним компонентом, тому він використовується у косметичних продуктах, призначених для усіх типів шкіри.

    Більшість косметичних брендів поєднують слиз равлика з потужними антиоксидантами, ретинолом, вітаміном С, гліколевою кислотою та іншими зволожуючими компонентами, що дозволяє дуже легко включити його у свій щоденний догляд за шкірою. Тобі напевно цікаво, який ефект ти можеш очікувати від використання косметичних засобів з вмістом цього компоненту? А їх чимало:

    Косметика з муцином равлика — ТОП-5 корейських брендів

    Не секрет, що сьогодні найтрендовішими виробниками косметичних  продуктів є Південна Корея, саме тому найбільшу кількість засобів зі слизом равлика ти можеш знайти в  косметиці їхнього виробництва. В асортименті Cosibella представлено чимало доглядової та декоративної косметики різноманітних корейських брендів, які займають топові місця серед усіх засобів догляду. Тому, далі я хочу познайомити тебе з кількома з них. 🙂

    COSRX

    Лінійка бестселерів Advanced Snail складається з 7 продуктів. Універсальний зволожуючий крем для всіх типів шкіри, ніжний гель для вмивання, гідрогелеві патчі, легка есенція та крем для шкіри навколо очей. У  формулах всіх цих продуктів ти знайдеш слиз равлика, збагачений заспокійливими компонентами, такими як пантенол та алантоїн, а також зволожуючим гіалуронатом натрію. Завдяки легкості та дуже вдалому підбору заспокійливих речовин, я рекомендую крем та есенцію для шкіри, схильної до акне. Гель для вмивання та гідрогелеві патчі цієї лінійки чудово впораються з сухою та зневодненою шкірою. А крем для шкіри навколо очей,  завдяки вмісту пептидів,  добре підійде для зрілої шкіри.

    SOME BY MI

    Якщо ти борешся з акне та гіперпігментацією, а також зі зневодненням та чутливістю шкіри, червона серія від Some by Mi створена саме для тебе. У лінійці бренду ти побачиш заспокійливий тонік, що містить аж 90% фільтрату слизу равлика. Решта компонентів — освітлюючі та протизапальні речовини. Дія сироватки спрямована на боротьбу з гіперпігментацією, ніацинамід у поєднанні з муцином висвітлює пігментні плями, а запатентований комплекс Truecica™ прискорює процеси регенерації. У складі крему ти знайдеш цераміди та мадекасозид — завдяки цим компонентам, ти можеш не хвилюватися, що сироватка та тонік будуть пересушувати шкіру.

    iUNIK

    Не можу сказати, що серія зі слизом равлика цього бренду дуже велика, оскільки вона складається лише з двох продуктів. Однак вони варті твоєї уваги, адже слиз равлика тут поєднується з екстрактом центелли азіатської. Це дає сильний заспокійливий ефект при запальних процесах та мінімізує почервоніння. Завдяки додатковим складникам, таким як екстракт морських водоростей та екстракт гінкго білоба, продукти також забезпечують сильну антиоксидантну дію. 

    MIZON

    Хочу наголосити, що креми на основі слизу равлика від Mizon — це своєрідна класика. Особливо крем All in One Snail Repair Cream у класичній версії для сухої та нормальної шкіри. Асортимент було розширено, додавши ще більше спеціалізованих косметичних засобів, таких як Snail Repair Perfect Cream, який призначений для шкіри зі шрамами, гіперпігментацією та акне. Звичайно ж, у всіх цих косметичних продуктах слиз равлика являється ключовим компонентом у складі. 

    Jumiso

    Для власників проблемної, подразненої та чутливої шкіри продукти бренду Jumiso, формула яких, окрім слизу равлика, збагачена пантенолом та алантоїном є справжньою знахідкою. Дія есенції Snail Mucin 95 + Peptide Essence спрямована на регенерацію, зволоження та відновлення гідроліпідного бар’єра, у той час, як  Snail EX Ultimate Boost Facial Essence має антивікову дію, знімає запалення та вирівнює тон шкіри.

    Я хочу ще раз наголосити на тому, що косметика зі слизом равлика підходить для всіх типів шкіри. Сироватки, есенції та креми з муцином равлика можуть використовувати люди різного віку, з різними запитами та потребами. Більше того, завдяки формулі багатій на цінні мікроелементи, його необхідно застосовувати у своєму щоденному догляді. Слиз равлика чудово підходить для лікування шрамів, оскільки має ефект розгладжування рубців. Однак, якщо ти  не знаєш, який засіб обрати або з чого почати свій шлях знайомства з цим незамінним компонентом, раджу тобі скористатися косметологічною консультацією, де наш професійний косметолог розвіє всі твої сумніви та підбере правильний догляд. Ти також можеш написати нам у Facebook (cosibella.com.ua) чи Instagram (cosibella_com_ua), або ж зателефонувати за номером +380914818860 чи поставити своє запитання у формі листа, написавши на  електронну пошту.

    Сподобалася стаття?

    0 0 votes
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments