Запитай в експерта

Для інтимної гігієни

Кількість продуктів: 13

Засоби інтимної гігієни — це косметика спеціального призначення. Вона повинна дбати про надзвичайно чутливу зону тіла, відновлюючи чистоту й не викликаючи при цьому дискомфорту або подразнення. У цієї зони бажано використовувати м’які засоби, які є ефективними, але, перш за все, делікатними за своєю дією. Ми підготували для вас саме такі продукти, ознайомтеся з ними!

Сортування

Щоденна інтимна гігієна має ключове значення для здоров'я жінки. Правильне очищення інтимної зони — один із способів запобігти інфекціям, дискомфорту та свербінню, тому варто піклуватися про неї щодня. Однак інтимна зона дуже делікатна та потребує особливого догляду, який дещо відрізняється від догляду за іншими ділянками тіла. Тому, дуже важливо використовувати продукти призначені саме для цієї зони, адже вони не подразнюють шкіру і легко змиваються. 

Які засоби для інтимної гігієни обрати?

Хороший засіб для інтимної гігієни — це той, який залишає шкіру після використання м'якою, гладкою і чистою, без подразнень та почервонінь. Щоб правильно обрати такий засіб, варто звертати увагу на склад. 

Обирай продукти, які містять, наприклад:

  • молочну кислоту або сечовину — вони допомагають зволожувати, підтримувати правильний рівень рН піхви та боротися з бактеріями;
  • алое вера або гіалуронову кислоту — ці складники сприяють заспокоєнню подразнень. 

Також потрібно перевіряти рН засобу — важливо аби він низьким, адже це допомагає підтримувати баланс бактеріальної мікрофлори.

Як часто слід користуватися засобом для інтимної гігієни?

Засоби інтимної гігієни слід використовувати 1-2 рази на день, але не частіше — навіть під час менструації або вагітності. Занадто інтенсивне очищення цих зон може призвести до порушення бактеріальної флори, що підвищує ризик розвитку інфекцій. 

Емульсія, пінка або гель для інтимної гігієни — що обрати? 

Засоби для інтимної гігієни відрізняються не тільки своїм складом, але й формулою. 

  • Пінки — мають найлегшу текстуру. Вони дуже ніжні до шкіри. Добре підійдуть людям, які, наприклад, мають схильність до інфекцій або дерматологічні проблеми.
  • Гелі — відрізняються дещо густішою формулою. Вони добре піняться при змішуванні з водою, при цьому ніжно впливають на шкіру та не викликають відчуття сухості і стягнутості.
  • Емульсії — не надто сильно піняться та мають кремоподібну консистенцію, яка є "найважчою" з усіх представлених продуктів. Вони добре підійдуть людям, які борються з сухістю в інтимній зоні.

Пам’ятай, що правильне очищення інтимної зони допоможе тобі уникнути інтимних захворювань та виникнення неприємного запаху. 

Файли cookies допомагають сайту правильно функціонувати. Нижче ви можете переглянути, які дані і з якою метою збираємо ми та наші партнери. Ви маєте можливість вказати умови їх зберігання або доступу до них. Ви можете відкликати свою згоду в будь-який час, видаливши файли cookies з вашого браузера. Більше інформації ви можете знайти в політиці конфіденційності.
Close
pixel