Догляд за шкірою підлітків — особливості, правила та приклади засобів

0 0 5 хв
Догляд за шкірою підлітків — особливості, правила та приклади засобів
Проблеми шкіри
0 0 5 хв

Зміст

    На жаль, шкіра у підлітків може стати причиною багатьох проблем, таких як надмірна сухість шкіри, надлишкове вироблення шкірного жиру, утворення чорних цяток і запалень. Часто ігноровані або недооцінені недосконалості можуть з часом погіршуватися та призводити до ускладнень. Тому, якщо ти помічаєш такі зміни на своїй шкірі, обов’язково звернись до фахівця — дерматолога. Запальні ураження потребують лікування і можуть призвести до утворення рубців та зміни кольору шкіри. Натомість надмірна сухість шкіри може бути наслідком розладу щитовидної залози, і раннє виявлення цього стану може допомогти виправити проблему. Пам’ятай, що догляд за шкірою не замінює дерматологічне лікування, а спрямований лише на його підтримку.

    Особливості шкіри в підлітковому віці

    Які проблеми зі шкірою у підлітків? У період статевого дозрівання шкіра змінюється під впливом гормонів. Вона починає ставати жирною, з’являються чорні цятки та запалення. Надмірна жирність шкіри, ороговіння вивідних шляхів волосяних фолікулів, неправильний догляд за шкірою і часто неправильне харчування можуть спричинити появу акне. Жирна шкіра — найпоширеніша проблема, з якою важко боротися, і це призводить до помилок у догляді, таких як використання засобів, що занадто сушать шкіру, або не використання зволожуючих засобів.

    Правильні звички догляду за підлітковою шкірою

    Чого слід уникати у догляді за юною шкірою?

    Помилки у догляді за шкірою

    Догляд за підлітковою шкірою з акне

    Для жирної, схильної до акне шкіри з вуграми та запаленнями догляд не повинен бути занадто агресивним, щоб не посилити ці проблеми. Основна увага має бути зосереджена на ретельному очищенні шкіри. Також не варто уникати регенеруючих, зволожуючих та сонцезахисних засобів. Кожен з цих продуктів можна використовувати для підліткової, жирної та проблемної шкіри. Подивись, як повинен виглядати щоденний догляд за обличчям підлітка.

    Зняття макіяжу

    Етап, який використовується лише у вечірньому догляді. Якщо ти наносиш макіяж, необхідного його ретельно змивати. Ти можеш зробити це за допомогою міцелярної води, молочка, крему чи олії. Це етап догляду який потребує ретельності. Адже саме дбайливе зняття макіяжу дозволить наступним засобам по догляду за шкірою краще вбиратися і запобігати появі нових висипань на шкірі.

    Очищення

    Найкраще обрати ніжний гель чи пінку для вмивання на основі м’яких очищувальних речовин. Такі засоби не повинні викликати відчуття стягнутості. Якщо ти все ж помічаєш сухість і стягнутість шкіри, тоді варто змінити свій очищуючий засіб на ніжну зволожуючу емульсію. Безумовно, краще обрати більш м’який засіб, ніж занадто сильний.

    Тонізація

    Це не обов’язковий етап, але він точно може допомогти! Якщо у тебе є болючі запалення на шкірі, уникай масажування шкіри ватним диском та обирай засоби з розпилювачем. Шукай засоби із заспокійливим ефектом, які регулюють виділення себуму. Важливо, щоб тонік або гідролат не містив спирту (в INCI — спирт денатурат).

    Сироватка/Есенція

    Як у випадку з тоніком, це не обов’язковий етап, але часто може допомогти збагатити шкіру додатковими активними компонентами. Для жирної та схильної до акне шкіри такі некомедогенні засоби на вагу золота.🙂 Обирай м’які кислотні, себорегулюючі, анти-акне засоби. Сироватки у вечірньому догляді можуть бути більш сильнішими, та містити більше активних складників, які допомагають боротися з акне. Ти також можеш використовувати кислотні засоби, проте слідкуй за тим, аби не перебувати на відкритому сонці одразу після їх нанесення.

    Зволожуючий крем та крем з SPF

    Зволожуючий крем має на меті підтримувати оптимальний рівень зволоження протягом дня. Тим, хто не бореться із сухістю шкіри, достатньо використовувати лише сонцезахисний крем. Пам’ятай, що крем з SPF є обов’язковим пунктом ранкового догляду за шкірою, незалежно від пори року та нашого прямого перебування на сонці. Різниця між ранковим і вечірнім доглядом за шкірою полягає в тому, що вранці ми наносимо крем з SPF наприкінці нашого догляду, а ввечері починаємо зі зняття макіяжу.

    Додаткова косметика для підлітків

    Окрім косметичних засобів зі щоденного догляду за шкірою ти можеш включати у свою beauty-рутину додаткові продукти. Вони,звісно ж, допоможуть піклуватися про твою шкіру, але догляд без них також буде ефективним.😉 Я маю на увазі пластирі від прищів, які чудово працюють завдяки своїй здатності прискорювати загоєння запалень, а також запобігають контакту вогнища ураження зі шкірою. Якщо у тебе надто жирна шкіра, то можеш спробувати глиняні маски. Також варто раз на тиждень додавати до догляду за шкірою пілінгензимний, або ж ніжний кислотний пілінг. Натомість уникай абразивних, жорстких засобів, аби не поширювати запальні процеси на шкірі.

    Якщо ж у тебе залишилися питання або тобі потрібна допомога у виборі засобів для щоденного догляду, заповнюй електронну анкету та наш косметолог підбере індивідуальний догляд з урахуванням потреб твоєї шкіри. 

    Ти також можеш написати нам у Facebook (cosibella.com.ua) чи Instagram (cosibella_com_ua), або ж зателефонувати за номером +380914818860 чи поставити своє запитання у формі листа, написавши на електронну пошту.

    Сподобалася стаття?

    0 0 votes
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments