Праймер для обличчя — що це та як ним користуватися?

0 0 5 хв
Праймер для обличчя — що це та як ним користуватися?
Косметика та аксесуари
0 0 5 хв

Зміст

    Бездоганний макіяж та рівний тон обличчя, який виглядає наче фільтр з TikTok? Це можливо за допомогою поєднання щоденного догляду за шкірою та правильно підібраної декоративної косметики. Одним із таємних гравців в досягненні такого ефекту є праймер для обличчя. І хоча його часто недооцінюють, проте він відіграє тут ключову роль, адже при правильному використанні праймер здатний покращити вигляд шкіри та  продовжити тривалість твого макіяжу. Як правильно обрати базу під макіяж, що це таке та чому її варто використовувати — все це ти дізнаєшся у даній статті. 

    Що таке праймер для обличчя?

    Праймер, або база під макіяж — це незамінний засіб в косметичці кожного, хто обожнює make-up. Його використовують як перший етап макіяжу після всіх кроків денного догляду за шкірою та перед нанесенням тонального крему, або ж іншої декоративної косметики. Зазвичай він представлений у формі крему або гелю та слугує для вирівнення тону обличчя, рівномірного нанесення макіяжу та продовження його стійкості. Окрім свого головного завдання, праймер під макіяж також має багато інших переваг у догляді за обличчям — він зволожує суху шкіру, надає їй сяючого вигляду та матує жирні ділянки епідермісу

    Праймер для макіяжу — які вони існують?

    Сьогодні на косметичному ринку представлено чимало основ для макіяжу, але як серед усього різномаїття обрати ту, котра підійде саме тобі? Усі види праймерів розроблені з урахуванням специфічних потреб шкіри та макіяжу, тому важливо знати, який з них буде ідеальним саме для тебе.

    Абсолютно кожен з цих типів праймерів має свої унікальні переваги, тому вибір залежить лише від твоїх індивідуальних потреб та бажаного ефекту при нанесенні макіяжу. Не бійся експериментувати з різними варіантами, аби знайти ідеальний праймер, який допоможе тобі виглядати неперевершено щодня.🙂

    Для чого потрібен праймер під макіяж?

    Праймер для обличчя — що це та як ним користуватися?

    Зазвичай праймер для обличчя використовують для того, аби підготувати шкіру до нанесення декоративної косметики. Завдяки додатковому зволоженню  праймер забезпечує макіяжу стійкість. І це найголовніше, адже немає нічого гіршого, ніж make-up, який починає “розтікатися” вже через кілька годин. Також більшість виробників дбають про те, аби у формулі бази під макіяж були наявні активні компоненти, які допомогають боротися з різноманітними проблемами шкіри, такими як додаткове живлення, звуження пор чи зменшення видимості дрібних зморшок. Крім того, за допомогою праймера легко можна вирівняти тон шкіри та нормалізувати виділення шкірного жиру. Я впевнена, що ти обов’язково помітиш різницю, особливо вкінці насиченого довгого дня.

    Як правильно наносити основу під макіяж?

    Аби досягти ідеального результату під час нанесення праймера, тобі не обов’язково володіти секретними знаннями у сфері візажу. Однак певне розуміння того, як користуватися праймером все ж може стати ключем до створення бездоганного макіяжу.

    Саме тому, я підготувала коротку інструкцію, яка допоможе тобі дізнатися більше про техніку нанесення праймера.

    1. Очищення шкіри. Перед початком нанесення макіяжу обов’язково очисть шкіру обличчя твоїми улюбленими косметичними засобами. 
    1. Зволоження. Навіть під час використання праймера не слід забувати про зволоження шкіри та сонцезахисні засоби. Макіяж, у тому числі й праймер, не врятують свою шкіру від УФ-проміння, якщо, звичайно, їхня формула додатково не збагачена сонцезахисними фільтрами. Достатньо нанести крем для обличчя відповідно до типу твоєї шкіри, рівномірно розподілити його по обличчю та зачекати кілька хвилин до повного поглинання. 
    1. Нанесення праймера. Обережно нанеси базу на обличчя, приділяючи особливу увагу проблемним ділянкам. Зазвичай це лоб, ніс, щоки та підборіддя, де наявні дрібні зморшки чи розширені пори. 
    1. Зачекай кілька хвилин. Не варто поспішати з макіяжем. Залиш праймер на кілька хвилин, перш ніж використовувати тональну основу чи іншу декоративну косметику. Це дозволить праймеру створити рівну та гладеньку основу для нанесення make-up.
    1. Створення макіяжу. Після того, як праймер добре зафіксується на шкірі, ти сміливо можеш переходити до нанесення тонального крему.

    Тепер ти знаєш, як за допомогою одного продукту кардинально змінити хід гри. Переглянь асортимент Cosibella і ти точно знайдеш той самий ідеальний праймер для створення неперевершеного макіяжу.  Я впевнена, що ефект тебе вразить!

    Поширенні помилки при використанні праймера для обличчя

    База під макіяж може вирішувати багато проблем нашої шкіри, звісно якщо правильно її наносити. Аби твій досвід використання праймера для обличчя був вдалим, я хочу   поділитися кількома поширеними помилками, яких дуже легко уникнути, знаючи про них заздалегідь.🙂

    1. Використання великої кількості бази.  Це може призвести до скочування макіяжу. Достатньо невеликої кількості продукту (1-2 краплі), аби нанести праймер на все обличчя.
    1. Невідповідний тип основи під макіяж. Обираючи праймер, важливо враховувати тип твоєї шкіри та її потреби. Наприклад, використання освітлюючого праймера на жирній шкірі може збільшити блиск, тоді як матуючий праймер на сухій шкірі навпаки підкреслить лущення. Обов’язково переконайся, що ти обираєш продукт, який відповідатиме потребам твоєї шкіри.
    1. Заміна зволожуючого крему праймером. Обов’язково слід зволожувати шкіру перед нанесенням бази під макіяж. Як я вже наголошувала, праймер є першим кроком створення макіяжу, а не завершальним етапом щоденного догляду.
    1. Нерівномірне нанесення. Не потрібно наносити праймер лише на певні ділянки обличчя, адже тоді твій макіяж буде виглядати неприродньо. Для створення рівного тону обличчя слід використовувати праймер на усій поверхні шкіри.
    1. Нанесення макіяжу одразу після праймера. Після використання бази під макіяж важливо зачекати кілька хвилин, аби вона могла краще ввібратися у шкіру. Це допоможе запобігти змішуванню продуктів та забезпечить довгу тривалість макіяжу.
    1. Праймер, що не відповідає тональній основі. Що це означає? Формули праймера та тональної основи повинні поєднуватися між собою. Наприклад, силіконова база під макіяж краще працює з силіконовими тональними засобами, у той час, як праймер на водній основі  краще підходить для водної формули.

    Слідкуй за тим, аби уникати цих поширених помилок і тобі не доведеться поправляти макіяж кілька разів на день. Додай праймер до своєї косметички та насолоджуйся рівним тоном обличчя протягом тривалого часу. 

    Як обрати базу під макіяж?

    Оскільки праймер наноситься на все обличчя, важливо обрати той, що відповідає твоєму типу шкіри. Але пам’ятай, що текстура продукту теж дуже важлива, оскільки вона впливає і на колір обличчя, і на кінцевий результат. 

    Ось кілька порад, які допоможуть тобі у виборі бази під макіяж:

    Далі я спільно з нашими косметологами підготували для тебе  коротку схему поєднання праймера та тональної основи з урахуванням формул продуктів та кожного типу шкіри:

    Тип шкіриБаза під макіяжТональна основа 
    Суха та чутлива шкіраPaese – Minerals – Hydrating Oil PrimerLAMEL – Тональна основа для обличчя SPF30+
    Жирна шкіраPaese – Матуюча база під макіяж у тюбику Paese – Minerals – Матуюча мінеральна тональна основа
    Недоліки шкіриNumbuzin – No.3 – Сонцезахисний тональний крем 3в1Wakemake – Water Glow Coating Foundation – Зволожувальна тональна основа
    Тьмяна шкіраMissha – Перламутрова база під макіяж – M BB BoomerPaese – Lush Satin Multivitamin Brightening Foundation – Вітамінний тональний крем 

    Сподіваюсь, що тепер обрати праймер для обличчя тобі буде значно легше. Головне не забувай, що він повинен розгладжувати видимі нерівності шкіри та  сприяти тому, аби твій  макіяж був стійким протягом тривалого часу. Обирай свою ідеальну базу під макіяж та лови на собі захоплені погляди оточуючих. Нехай твій макіяж залишається стійким та чарівним, а твоя шкіра — ідеальною, завдяки правильно підібраному праймеру. 

    Якщо ж тобі потрібна порада у виборі косметичних продуктів чи засобів для догляду — пам’ятай, що ти завжди можеш звернутися до наших спеціалістів, які оберуть продукти спеціально для тебе. Заповнюй косметологічну форму і ти отримаєш найкращий супровід від наших косметологів. Якщо тобі більше до вподоби спілкування у соцмережах, тоді сміливо пиши нам у Facebook чи Instagram. Також ти  можеш зателефонувати за номером: +380914818860 чи написати листа на електронну пошту.

    Сподобалася стаття?

    0 0 votes
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments