Як продовжити молодість? Anti-age догляд

0 0 6 хв
Як продовжити молодість? Anti-age догляд
Компоненти anti-age
0 0 6 хв

Зміст

    Кожен з нас прагне зберегти молодий зовнішній вигляд якомога довше. Генетика, спосіб життя і умови навколишнього середовища, в яких ми живемо, а також догляд за шкірою, відіграють велику роль в процесі старіння шкіри. У цій статті будуть представлені важливі кроки, які варто зробити для профілактики старіння або коли вже з’явилися перші ознаки старіння.

    Зволоження

    Зволоження шкіри необхідно для всіх типів шкіри і вікових груп. Зневоднена шкіра слабша, більш сприйнятлива до шкідливих зовнішніх факторів, і це безумовно впливає на швидкість старіння. Правильно зволожена шкіра функціонує нормально, вона більш пружна, еластична, довговічна, а дрібні зморшки стають менш помітними.

    Важливо вибирати креми відповідно до потреб шкіри і переважаючими кліматичними умовами, так як влітку вони можуть бути більш легкими з більш водянистою, гелеобразной консистенцією, для осінньо-зимового періоду – більш концентрованими. Крім того, зріла шкіра через ослаблений гідроліпідний (захисний) бар’єр епідермісу потребує більш поживні креми з додаванням масел, керамідів, які дозволяють довше утримувати вологу в епідермісі.

    Якщо крем не достатньо зволожує шкіру, варто включити у догляд зволожуючі сироватки (які містять, наприклад, гіалуронову кислоту), які додатково підвищують рівень зволоження.

    Крім того, потрібно пити достатню кількість води щодня 🙂

    Захист від сонця

    Сонце, попри його цілющий і корисний для здоров’я ефект, є шкідливим для нашої шкіри. Процес змін, що відбуваються в шкірі під впливом сонячного випромінювання, називається фотостарінням. Під час цього процесу випромінювання (зокрема, УФА) проникає глибоко в шкіру, викликаючи пошкодження волокон колагену і еластину, кровоносних судин, тканин і захисного бар’єра шкіри. Результат – пігментація, зморшки, розширення судин і потовщення шкіри.

    Незважаючи на те, що у нас сонячних днів не так багато, ультрафіолетове випромінювання, хоча і невидиме, впливає на нашу шкіру і взимку, і в похмурі дні. Тому креми з сонцезахисним фактором слід використовувати кожен день протягом усього року.

    Антиоксиданти

    Кількість вільних радикалів, які виникають в нашому організмі, природно збільшується під впливом стресу, неправильного харчування, ультрафіолетового випромінювання і шкідливих погодних умов. Багато з них призводять до порушення клітинних структур і їх функціонування, і порушень синтезу колагену. Антиоксиданти запобігають утворенню вільних радикалів і їх шкідливий вплив на шкіру, вони також мають протизапальні, антимутагені і зміцнюючі властивості на кровоносні судини.

    Ось чому так важливо їсти продукти, багаті ними, і використовувати косметику з їх вмістом. Антиоксиданти включають вітаміни А, С, Е, коензим Q10, а також речовини, що містяться в багатьох рослинних екстрактах і оліях. Антиоксидантні засоби повинні бути включені в ваш догляд не тільки для того, щоб уповільнити процес старіння, а й коли наша шкіра позбавлена сяйва і має нерівномірний колір.

    Пептиди

    Пептиди являють собою білки з коротким ланцюгом, що складаються з амінокислот і їх дія варіюється в залежності від типу. Рекомендується вводити пептиди для догляду, коли ми помічаємо перші ознаки старіння на нашій шкірі, а також коли наша шкіра потребує більш сильного зволоження і відновлення еластичності. На відміну від інших активних речовин (таких як ретинол або кислоти), пептиди володіють дуже низьким дратівливим потенціалом, тому вони м’яко працюють і відмінно підходять для догляду за чутливою і судинною шкірою.

    Вітамін A

    Ретиноїди та ретиноли, або похідні вітаміну А, є одними з кращих і найбільш ефективних речовин для догляду за зрілою шкірою. Завдяки своїм властивостям розчинення жиру вони проникають в глибокі шари шкіри і впливають на дерму. Вітамін А прискорює цикл оновлення клітин, що призводить до поліпшення якості шкіри. Шкіра стає більш пружною, колір рівніше, а пігментація зменшується. Крім того, ретиноїди та ретиноли уповільнюють розщеплення колагену, так що процес старіння також сповільнюється.

    Догляд за шкірою навколо очей

    Шкіра під очима – це область на нашому обличчі з більш ніжною і тонкою шкірою, ніж на інших ділянках тіла. Найчастіше саме в цій області видно перші ознаки старіння, і це доставляє нам найбільше проблем з плином часу. Найголовніше в догляді за шкірою навколо очей – це правильне зволоження, яке зробить шкіру пружною і довговічною. Для зрілої шкіри варто вибирати креми або сироватки з багатою формулою з активними речовинами, особливо у вечірнім догляді. На відміну від косметики з додаванням нейропептидів допоможе зменшити дрібні зморшки, які вже з’явилися в цій області.

    Якщо наносимо макіяж кожен день, варто якомога м’якше змити його з області навколо очей, не розтираючи і не розтягуючи шкіру, що може привести до її ослаблення.

    Потрібна допомога у виборі косметичних засобів? Заповни анкету для підбору індивідуального догляду і наш косметолог з тобою зв’яжеться.

    Сподобалася стаття?

    0 0 votes
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments