Догляд за комбінованою шкірою

0 0 5 хв
Догляд за комбінованою шкірою
Проблеми шкіри
0 0 5 хв

Зміст

    8 з 10 людей є власниками комбінованого типу шкіри, але лише одиниці знають, як віднайти необхідний баланс у догляді за нею. Що ж насправді потрібно твоїй примхливій та вибагливій шкірі? У статті ти знайдеш відповідь не лише на це запитання. Читай далі, аби зрозуміти, чого потребує твоя комбінована шкіра та які секрети догляду забезпечать їй сяючий і здоровий вигляд.

    Комбінована шкіра — що це та у чому її особливості?

    Комбінований тип шкіри зустрічається більше, ніж у 85% людей дорослого віку. Великі хаотичні пори, жирний блиск у Т-зоні, сухість на певних ділянках обличчя — все це свідчить про те, що у тебе комбінована шкіра. Їй притаманні ознаки як жирного, так і сухого типу шкіри. Наприклад, у тебе є схильність до появи акне або ж ти маєш великі пори у Т-зоні, але при цьому шкіра вздовж лінії підборіддя чи на скронях суха. 

    Зізнавайся, тобі знайома ситуація, коли  спостерігаючи за шкірою влітку, ти стверджуєш, що вона жирна, а з настанням осені ти визначаєш тип шкіри, як сухий? Так стається через те, що комбінована шкіра дуже вразлива до змін навколишнього середовища і у період міжсезоння можна ненавмисно нашкодити їй, обираючи догляд, що не відповідає твоєму типу шкіри. Для того, щоб уникнути таких ситуацій, я раджу враховувати сезонні фактори при виборі косметичних продуктів для догляду за шкірою та шукати засоби, що спрямовані на досягнення балансу — регуляції виділення себуму і запобіганню надмірної сухості шкіри.

    Активні компоненти у догляді за комбінованою шкірою обличчя

    На перший погляд здається, що догляд за комбінованою шкірою є надто складним. Частково я з цим погоджуюсь, адже вона, безумовно, одна з найвибагливіших та найпримхливіших. Однак як власниця цього типу шкіри, я запевняю тебе, що з нею можна легко впоратися в домашніх умовах. Допоможуть тобі у цьому правильно підібрані косметичні засоби, формула яких збагачена активними компонентами, що ефективно зволожують шкіру, регулюють виділення жиру та сприяють зменшенню сухості епідермісу.  

    Гіалуронова кислота

    Гіалуронова кислота — це зволожувальний компонент, який природним чином міститься в епідермісі, саме тому її можна використовувати у догляді за усіма типами шкіри. Вона сприяє підвищенню еластичності та пружності епідермісу, а також допомагає утримати природний рівень вологи шкіри. 

    Саліцилова кислота

    Цей компонент допомагає відлущувати ороговілі частинки епідермісу, контролювати виділення шкірного жиру, а також запобігає появі висипань та має антибактеріальну дію. Чудовим аналогом саліцилової кислоти у складі косметичних продуктів я вважаю кору білої верби. Вона діє значно м’якше, однак ти точно її оціниш, якщо твоя шкіра схильна до подразнень. У догляді за комбінованою шкірою, саліцилову кислоту найкраще обирати в продуктах для очищення епідермісу, тоніках або ж точкових засобах. 

    Ніацинамід

    Компонент багатосторонньої дії, який не тільки допомагає регулювати вироблення шкірного жиру, але й має протизапальні властивості та підтримує шкірний бар’єр. Ніацинамід ефетивно бореться з недосконалостями в Т-зоні, при цьому дбайливо живить сухі ділянки шкіри.

    Ретиноїди

    Ретиноїди здатні ефективно контролювати надмірну активність сальних залоз та видаляти надлишок шкірного жиру, а їхня антибактеріальна дія чудово впорається на жирних ділянках шкіри та зменшить кількість чорних цяток. На більш сухих зонах обличчя ти також помітиш його дію — він розгладить та покращить текстуру шкіри, зменшить видимість зморшок, вирівняє тон і надасть шкірі пружності. У щоденній б’юті рутині раджу використовувати засоби з ретиноїдами у вечірньому догляді, основну увагу приділяючи все ж зволоженню та зміцненню гідроліпідного бар’єра.

    Пам’ятай, що слід дуже обережно обирати косметичні засоби з вмістом ретиноїдів, адже їхня надто велика концентрація може призвести до сухості, подразнення, лущення та почервоніння шкіри. У цьому випадку рекомендую тобі звернутися за допомогою до лікаря-дерматолога або ж наших професійних косметологів.

    Поповнюючи свою косметичку засобами для догляду за комбінованою шкірою слід пам’ятати, що ключовою характеристикою для них є слово — “ніжний”. Обирай продукти для твого щоденного догляду, які підтримують водний баланс шкіри, зволожують її та заспокоюють сухість, а також контролюють рівень вироблення шкірного жиру. Крім того, компоненти у формулах косметичних продуктів не повинні сприяти подразненню та почервонінню обличчя.

    Навчись розуміти потреби своєї шкіри та спостерігай за її реакцією на ті чи інші косметичні продукти. Однак, не забувай також про виконання алергічного тесту перед тим, як знайомити свою шкіру з новим засобом для догляду.

    Щоденний догляд за комбінованою шкірою — покрокова інструкція

    Як повинен виглядати правильний догляд за комбінованою шкірою обличчя в домашніх умовах? Найкраще, що ти можеш зробити, — це обрати схему щоденної рутини, яка буде спрямована як на сухі, так і на жирні ділянки шкіри. Нижче я підготувала поетапну інструкцію догляду за комбінованою шкірою обличчя, яка складається з кількох простих кроків. 

    Ранковий догляд за комбінованою шкірою обличчя

    Оскільки протягом усього дня  твоя шкіра піддається впливу ультрафіолетових променів та різних кліматичних умов, тобі слід подбати про те, аби ранковий догляд захищав її від дії негативних факторів та підтримував ліпідний бар’єр. 

    Крок 1. Одним з ключових кроків у щоденному догляді за комбінованою шкірою є етап очищення.  Не варто обирати занадто агресивні косметичні продукти з вмістом спиртів, олій чи SLS. Натомість шукай засоби, формула яких розроблена спеціально для комбінованої чи чутливої шкіри. Найкращим варіантом є гелі та крем-пінки, які ніжно і дбайливо очистять твою шкіру від залишків вечірнього догляду чи накопиченого за ніч себуму.  

    Крок 2. Тонізація. Використання тоніка не є обов’язковим етапом доглядової рутини, однак якщо йдеться про комбіновану шкіру, то зайве зволоження їй точно не завадить. Зазвичай тоніки мають високу концентрацію зволожуючих та антиоксидантних активних компонентів. Якщо ти хочеш забезпечити своїй шкірі додатковий догляд, який не переобтяжуватиме епідерміс, то раджу не пропускати цього етапу. 

    Крок 3. Після нанесення тоніка слід зачекати 2-3 хвилини, після чого можеш переходити до зволоження. Найкраще для цього етапу підійде сироватка — продукт з найбільшою концентрацією активних речовин у формулі. Раджу мати у своїй косметичці 2 різні сироватки, які ти можеш використовувати  почергово або ж, наприклад, обрати одну для ранкового догляду, а іншу для вечірнього.

    Крок 4. Найкращим супутником для комбінованої шкіри у ранковому догляді є легкий зволожуючий крем з високим рівнем SPF, який потрібно використовувати щодня, незалежно від погоди та пори року, особливо якщо у твоєму догляді присутні кислоти чи інші активні компоненти.

    Вечірній догляд за комбінованою шкірою обличчя

    Вечірній догляд за шкірою — це час, коли ти можеш сміливо використовувати різноманітні відлущувальні засоби чи косметичні продукти з високим вмістом активних компонентів, аби очистити пори, позбутися відмерлих клітин епідермісу та впоратися з накопиченням шкірного жиру. 

    Вечірній догляд за комбінованої шкірою повинен складатися з таких кроків:

    Крок 1. Двоетапне очищення шкіри дозволить позбутися макіяжу, залишків сонцезахисного крему чи бруду. Для першого етапу використовуй молочко, крем для очищення, міцелярну воду, гідрофільну олію чи бальзам. Особисто я надаю перевагу двом останнім варіантам, завдяки яким виконую ще додатковий масаж обличчя при очищенні. 

    Другий етап потрібен для більш глибокого очищення шкіри. Для цього ти можеш використовувати делікатний засіб з ранкового догляду.

    Крок 2. Тонізація. Ти сміливо можеш використовувати тонік з ранкового догляду. Обирай тонізуючий засіб, формула якого забезпечує необхідний рівень зволоження та заспокоює подразнену шкіру. У холодний сезон раджу замінити тоніки на тонери, які зазвичай містять більше активних компонентів у своїй формулі та можуть допомогти у вирішенні конкретних проблем шкіри, наприклад, звуження пор, зменшення активних запалень чи висипань.

    Достатньо нанести тонік на обличчя ватним диском одразу після етапу очищення  та зачекати до повного поглинання.

    Крок 3. Зволоження. Обов’язково використовуй сироватку як у ранковому, так і вечірньому догляді для більш глибокого зволоження шкіри та нормалізації виділення шкірного себуму. 

    Крок 4. Живлення. Для вечірнього догляду обирай більш насичений живильний крем, який допоможе відновити шкіру, допоки ти спатимеш. Шукай засоби з вмістом гіалуронової кислоти, яка допоможе шкірі утримувати вологу в епідермісі та зробить її більш еластичною.

    Також, ти можеш додавати до свого живильного крему кілька крапель олії — цей лайфхак чудово працює на комбінованій шкірі. Обирай олію, яка допомагає відновлювати гідроліпідний бар’єр шкіри та сприяє її зволоженню. Найкраще для цього підійдуть олія сквалану, опунції чи насіння коноплі.

    Додатковий догляд за комбінованою шкірою обличчя

    Кілька разів на тиждень виділяй трохи часу для більш ретельного догляду за своєю шкірою — приділи увагу вирішенню поточних проблем епідермісу та відновленню шкірного бар’єру. Пропоную додати до свого догляду такі регулярні процедури:

    1. Тканинні маски. Це чудовий спосіб для швидкого та глибокого зволоження шкіри (до того ж дуже приємний🙂).
    1. Відлущування. Використання м’якого пілінгу — один з найкращих способів зменшити кількість висипань у Т-зоні та позбутися відмерлих частин шкіри чи сухих лусочок. Уникай механічних  пілінгів, оскільки їх груба текстура та надто агресивні компоненти можуть подразнювати шкіру. Раджу зупинитись на хімічному пілінгу, який делікатно вирівнює тон обличчя, але при цьому видаляє омертвілі клітини шкіри. Використовуй пілінг після очищення та тонізації шкіри кілька разів на тиждень.
    1. Очищувальна маска. Періодично використовуй також маски, які допоможуть очистити шкіру та звузити пори, особливо у Т-зоні,  а також сприятимуть зменшенню активних запалень та небажаних виписань.

    Поради косметолога по догляду за комбінованою шкірою

    Якщо ти слідкуєш за наших блогом, то скоріш за все ти вже знаєш наскільки важливо дотримуватися базових правил догляду за шкірою. Але кілька практичних порад від професійних косметологів Cosibella не завадять нікому, правда ж?😉

    Тепер ти знаєш як повинен виглядати твій щоденний догляд та які активні компоненти слід шукати у засобах для комбінованої шкіри. Але пам’ятай, що твоя шкіра може змінюватися внаслідок багатьох чинників, тому спостерігай за  нею та обирай косметичні продукти відповідно до її поточних потреб.

    Якщо у тебе все ще залишилися запитання чи сумніви щодо догляду за комбінованою шкірою обличчя або ж тобі потрібна допомога у підборі доглядової косметики, тоді сміливо звертайся до наших косметологів за допомогою  косметологічної форми. Якщо тобі більше до вподоби спілкування у соцмережах, тоді пиши нам у Facebook та Instagram. Також ти можеш зателефонувати за номером: +380914818860 або написати листа на електронну пошту.

    Сподобалася стаття?

    0 0 votes
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments