Тонізація шкіри. ТОП-10 тоніків для обличчя!

0 0 6 хв
Тонізація шкіри. ТОП-10 тоніків для обличчя!
Косметика для обличчя
0 0 6 хв

Зміст

    Якщо вам цікаво, чи потрібен тонік для обличчя особисто вам і взагалі у догляді, то ця стаття саме для вас! Сподіваємося, що зможемо розвіяти усі ваші сумніви.

    Тонік для обличчя – що це таке?

    Тонік – це косметичний засіб на основі води або гідролатів з додаванням таких активних інгредієнтів, як кислоти, антиоксиданти чи вітаміни, що посилюють його дію. Основною функцією тоніків є відновлення фізіологічного слабокислого (4,5-5,5) рН шкіри. Таке середовище запобігає зростанню хвороботворних бактерій, які не можуть у ньому функціонувати. Це також забезпечує підтримання мікробіома шкіри в найкращому стані, тобто запобігає пересиханню та розвитку шкірних захворювань (наприклад, атопічний дерматит), мінімізує ризик подразнення та прискорює загоєння вугрових запалень. Крім того, якщо рН шкіри порушений, то активні інгредієнти косметичних засобів гірше проникають в епідерміс.

    Чи є тонік необхідним кроком у догляді за шкірою?

    Тонік не є обов’язковим засобом у повсякденному догляді, але його варто використовувати. Більшість сучасних засобів для очищення не порушують фізіологічний рН шкіри, але вам слід уникати мила і продуктів, які занадто агресивно очищають шкіру і порушують її гідроліпідний бар’єр. У такій ситуації тонік необхідний – для відновлення pH шкіри, але це не єдине його завдання. Тонізування – це корисний етап для будь-якої шкіри і після будь-якого очищення, тому що в залежності від активних компонентів тонік може зволожувати шкіру, заспокоювати або надавати м’яку відлущуючу дію.

    Тонізація шкіри. ТОП-10 тоніків для обличчя!

    Тонік для обличчя – коли використовувати?

    Використовувати тонік можна практично будь-коли! Тоніки є багатофункціональними продуктами: використовуйте їх після очищення шкіри перед кремом або олією, щоб наситити додатковими активними інгредієнтами. У ранковому догляді це може бути зволожуючий тонік з додаванням, наприклад, гіалуронової кислоти або тонік з вітаміном С для освітлення шкіри, а у вечірньому догляді можна використовувати кислотний тонік з відлущуючим ефектом. Ви також можете використовувати тоніки як міст, щоб освіжити шкіру протягом дня (за винятком тих засобів, що містять кислоти).

    Переваги використання тоніків

    Якщо ви маєте питання, навіщо використовувати тонік для обличчя, ми спробуємо навести вам достатньо аргументів на його користь. Безперечним плюсом використання тоніка є те, що він покращує проникнення активних компонентів. Якщо ви нанесете тонік, а потім на злегка вологу шкіру сироватку або крем, то можете бути впевнені, що корисні інгредієнти потраплять у вашу шкіру. Більш того, тоніки у вигляді емульсій можуть замінити сироватку або крем, особливо якщо у вас жирна або схильна до акне шкіра, яка не любить жирні текстури.

    У тоніків можуть бути такі функції:

    Тоніки без спирту

    Якщо ваша шкіра схильна до акне, жирна або комбінована, намагайтеся уникати тоніків та тонерів, що містять спирт. Він має підсушуючу і в’яжучу дію, на що жирна шкіра реагуватиме надмірним виробленням шкірного сала. Власникам сухої та чутливої ​​шкіри також слід бути обережними зі спиртовмісними тоніками, оскільки вони руйнують захисний гідроліпідний бар’єр шкіри, це може викликати почервоніння та подразнення.

    Проте вміст спирту у косметичному засобі – це не завжди погано. Спирт, що стоїть наприкінці списку компонентів тоніка, має консервуючу дію, а також покращує розчинення активних речовин. Враховуючи різні типи шкіри, у цій статті ми рекомендуватимемо популярні продукти, які не містять спирту у складі.

    ТОП-10 тоніків для обличчя

    Нижче ми познайомимо вас із 10 тоніками для обличчя з різним ефектом. Це найбільш популярні засоби на сьогоднішній день, але порядок у них випадковий — тому що всі вони однаково хороші. 🙂 Цей список ми розділимо на кілька категорій, для різних типів та потреб шкіри, щоб кожен міг знайти щось для себе.

    Кислотні тоніки проти чорних точок та пігментації

    Кислотні тоніки м’яко відлущують омертвілий епідерміс і зменшують видимість сальних залоз. М’яке відлущування сприяє кращому проникненню та дії подальших доглядових засобів. При регулярному використанні вони вирівнюють тон шкіри та зменшують видимість пігментації. Особливо рекомендується для жирної, комбінованої та проблемної шкіри.

    The Ordinary - Glycolic Acid 7% Toning Solution - Тонік з 7% гліколевою кислотою

    The Ordinary – Glycolic Acid 7% Toning Solution – Тонік з 7% гліколевою кислотою

    Тонік з 7% гліколевою кислотою м’яко відлущує омертвілий епідерміс, регулює виділення шкірного сала та вирівнює тон шкіри. Гліколева кислота завдяки тому, що має найменшу молекулу в групі АНА-кислот, добре проникає в епідерміс і підвищує проникнення активних компонентів.

    Головний компонент:

    • гліколева кислота 7% – регулює вироблення себуму, кератолітик, зменшує пігментацію та вирівнює тон шкіри,

    Ефект:

    • освітлює, розгладжує,
    • зменшує видимість пігментації,
    • регулює вироблення шкірного сала,
    • зменшує видимість чорних точок.

    Для яких типів шкіри: жирна, комбінована, зріла, з акне, тьмяна, з пігментацією та нерівним тоном.
    Запах: злегка кислуватий, але не неприємний.

    SkinTra - Brightoner - Кислотний тонік в концентрації 9% для використання цілий рік

    SkinTra – Brightoner – Кислотний тонік в концентрації 9% для використання цілий рік

    Кислотний тонік SkinTra містить суміш мигдальної, койєвої та транексамової кислот, які не мають фотосенсибілізуючих властивостей, тому його можна використовувати навіть влітку. Тонік також містить азелогліцин, який зменшує видимість пігментних плям і запобігає їх утворенню. Етильована форма вітаміну С у складі надає антиоксидантну дію та нейтралізує шкідливий вплив вільних радикалів, вирівнює тон шкіри та освітлює, надаючи їй здорового, сяючого вигляду. Завдяки тому, що продукт містить аргінін із заспокійливою дією, тонік не викликає видимого лущення. Має дуже легку, рідку текстуру, швидко вбирається і не залишає липкого шару.

    Головний компонент:

    • 5% мигдальна кислота – відлущує епідерміс, звужує сальні залози та полегшує загоєння вугрів,
    • 1% койєвої кислоти – зменшує видимість пігментації,
    • 2% транексамова кислота – освітлює пігментні плями та запобігає їх утворенню.

    Ефект:

    • освітлює шкіру, зменшує видимість пігментних плям,
    • звужує пори,
    • вирівнює тон шкіри,
    • розгладжує шкіру, надає здорового, сяючого вигляду.

    Для яких типів шкіри: тьмяна шкіра, нерівномірний тон, шкіра, що потребує ревіталізації, з пігментацією та чорними точками.
    Запах: ніжний, майже непомітний.

    Зволожуючі тоніки для сухої шкіри

    Зволожуючі тоніки забезпечують шкіру корисними речовинами в набагато легшій формі, ніж крем або сироватка. Зазвичай вони мають рідку або гелеподібну консистенцію, містять гіалуронову кислоту, сечовину, трегалозу та інші інгредієнти, що зв’язують воду в шкірі та забезпечують належний рівень зволоження. Вони посилюють дію кремоподібних зволожуючих продуктів, які застосовуються як наступні етапи догляду.

    Lynia - Зволожуючий Тонік з Сечовиною, NMF і Екстрактом Кореня Алтея

    Lynia – Зволожуючий Тонік з cечовиною, NMF і Екстрактом кореня Алтея

    Якщо вам не подобаються водні тоніки, ви можете спробувати гелевий! У складі засобу сечовина та гіалуронова кислота, які підтримують адекватний рівень зволоження шкіри.

    Головний компонент:

    • сечовина – зволожує та пом’якшує шкіру,
    • гіалуронат натрію – натрієва сіль гіалуронової кислоти, що зв’язує воду в епідермісі.

    Ефект:

    • зволожена шкіра,
    • відсутність лущення,
    • зменшення подразнення та почервоніння шкіри.

    Для яких типів шкіри: всі типи.
    Запах: не відчувається.

    Bandi - Мікробіомний S.O.S. тонік-спрей - Bandi - Medical Anti Irritate - Tonik-Mgiełka S.O.S. Mikrobiomowy

    Bandi – Мікробіомний S.O.S. тонік-спрей – Bandi – Medical Anti Irritate – Tonik-Mgiełka S.O.S. Mikrobiomowy

    Дуже ніжний зволожуючий спрей на основі трегалози, який зв’язує воду в шкірі і має сильний зволожуючий ефект. Він також містить комплекс, що включає пре-і пробіотики, які дбають про мікробіом шкіри та її захисний бар’єр. Тонік легкий, у нього зручний флакон з розпилювачем. Цей засіб добре використовувати, якщо шкіра злегка суха або подразнена, наприклад після пілінгу або після використання кислот.

    Головний компонент:

    • трегалоза – дисахарид з морських водоростей, антиоксидант, утримує воду в епідермісі,
    • комплекс мікробіома – складається з пре-і пробіотиків, містить сік кореня якону та молочнокислі бактерії Lactobacillus, піклується про баланс мікробіома шкіри та має захисну дію.

    Ефект:

    • зволожена шкіра,
    • зняття подразнення і почервоніння.

    Для яких типів шкіри: всі типи.
    Запах: ніжний, солодкий.

    Тоніки для проблемної шкіри

    Якщо у вас шкіра схильна до акне, швидше за все, ви уникаєте важких і насичених текстур. Тут знадобляться тоніки або місти для жирної шкіри та від прищів, які містять себорегулюючі і антибактеріальні речовини, не обтяжують шкіру та швидко вбираються. Ви можете спокійно наносити їх під легку сироватку або крем, не турбуючись про погіршення стану шкіри.

    The Ordinary - Glycolic Acid 7% Toning Solution - Тонік з 7% гліколевою кислотою

    The Ordinary – Glycolic Acid 7% Toning Solution – Тонік з 7% гліколевою кислотою

    Гліколева кислота 7% призначена для дбайливого відлущування шкіри, вона також регулює роботу сальних залоз та вирівнює колір обличчя. Формула містить екстракт тасманського перцю для запобігання подразнення через кислоту, а також екстракт женьшеню та алое вера, які заспокоюють і пом’якшують шкіру. Косметичний засіб має рН від 3,5 до 3,7, не містить спирту, силіконів або олій. Тонік веганський і не тестується на тваринах. 🙂

    Головний компонент:

    • гліколева кислота 7% – регулює вироблення себуму, кератолітик, зменшує пігментацію та вирівнює тон шкіри,
    • екстракт тасманського перцю – запобігає почервонінню та подразненню,
    • екстракт женьшеню та алое віра – заспокоюють і пом’якшують шкіру.

    Ефект:

    • загоєння запалень,
    • відлущування та вирівнювання тону.

    Для яких типів шкіри: жирна шкіра, комбінована шкіра, зріла шкіра.
    Запах: не відчувається.

    Aromatica - Vitalizing Rosemary Decoction Toner - Тонер з розмарином для проблемної шкіри

    Aromatica – Vitalizing Rosemary Decoction Toner – Тонер з розмарином для проблемної шкіри

    Тонік для догляду за шкірою, схильною до акне, містить екстракт та олію розмарину з вираженими антибактеріальними та протизапальними властивостями. Запобігає появі запалень і прискорює загоєння вже наявних, додатково містить екстракт вербени з регулюючими властивостями. Засіб має легку, водну консистенцію та швидко вбирається.

    Головний компонент:

    • олія розмарину – має бактерицидну дію,
    • екстракт листя розмарину – потужний антиоксидант, має протизапальні властивості.

    Ефект:

    • помірне вироблення шкірного сала,
    • оновлена, матова шкіра,
    • загоєння запалень,
    • зволожена та заспокоєна шкіра.

    Для яких типів шкіри: жирна, комбінована та схильна до акне шкіра.
    Запах: трав’яний, розмарин.

    Duetus - Tonik do Twarzy - Тонік для обличчя

    Duetus – Tonik do Twarzy – Тонік для обличчя

    Тонік для обличчя на основі екстракту трави перстачу гусячого має в’яжучу дію, регулює секрецію шкірного сала, а також регенерує шкіру. Крім того, засіб містить пантенол із заспокійливим ефектом та лактобіонову кислоту, яка вирівнює тон шкіри і підтримує її регенерацію.

    Головний компонент:

    • екстракт трави перстачу гусячої – має в’яжучі властивості, і в той же час регенерує і регулює секрецію шкірного сала,
    • пантенол – заспокоює роздратування,
    • лактобіонова кислота – зволожує, освітлює пігментні плями та стимулює процес оновлення клітин, має антиоксидантні властивості.

    Ефект:

    • рівний тон шкіри,
    • зменшення видимості пор,
    • зняття подразнення та почервоніння.

    Для яких типів шкіри: жирна, комбінована, схильна до недосконалостей та нормальна.
    Запах: ніжний, трав’яний.

    Багатофункціональні та насичені тоніки-емульсії

    Тоніки з більш насиченою текстурою добре підходять для всіх типів шкіри! Для жирної шкіри можна використовувати замість крему або сироватки, для сухої шкіри як перший крок догляду, під зволожуючий або живильний крем. Залежно від того, наскільки багаті формули подобаються вашій шкірі, ви знайдете свій улюблений тонік у вигляді емульсії.

    SkinTra - Everything What Your Skin Will Love - Багатофункціональний кремовий тонік з пребіотиками

    SkinTra – Everything What Your Skin Will Love – Багатофункціональний кремовий тонік з пребіотиками

    Багатофункціональний тонік, який можна використовувати і як тонік, і як крем або сироватку, залежно від типу шкіри. Він містить сквалан, який зміцнює гідроліпідний бар’єр шкіри, запобігає втраті вологи епідермісом і не викликає запалення. До складу тоніка також входить Galactomyces Ferment Filtrate, що має сильну антиоксидантну дію, завдяки чому уповільнює процеси старіння шкіри. Крім того, тонік містить азелогліцин, який освітлює та запобігає пігментації, вирівнює тон. Завдяки пребіотикам засіб захищає мікробіом, прискорює регенерацію, зміцнює гідроліпідний бар’єр, заспокоює та загоює шкіру. При активному зволоженні не викликає жирного блиску на шкірі.

    Головний компонент:

    • сквалан – захищає шкіру,
    • Galactomyces Ferment Filtrate 5% – сильний антиоксидант, затримує процеси старіння шкіри та прискорює регенерацію, глибоко зволожує,
    • азелогліцин 3% – зменшує видимість пігментних плям, регулює роботу сальних залоз,
    • ізомерат сахариду 2% – глибоко зволожує та підтримує необхідний рівень зволоження.

    Ефект:

    • відновлюється фізіологічний pH шкіри,
    • зволожена шкіра,
    • посилення природного мікробіому шкіри та гідроліпідного бар’єру,
    • зняття подразнення,
    • освітлення, рівний тон шкіри.

    Для яких типів шкіри: всі типи шкіри.
    Запах: нейтральний, відсутні ароматизатори та віддушки, має тонкий запах компонентів, що входять до складу.

    Антиоксидантні тоніки

    Засоби з антиоксидантами захищають шкіру від передчасного старіння. Пошкодження клітин, спричинене активністю вільних радикалів, викликає прискорене старіння шкіри, зниження еластичності та рівня колагену і еластину. Антиоксиданти нейтралізують шкідливий вплив вільних радикалів. Серед компонентів, що захищають від шкідливого впливу вільних радикалів: вітаміни, рослинні екстракти (особливо із темних фруктів/ягід, таких як смородина, чорниця, аронія).

    Apis - Tonik do Cery Naczynkowej z Acerolą - Тонік з екстрактом ацероли проти купероза

    Apis – Tonik do Cery Naczynkowej z Acerolą – Тонік з екстрактом ацероли проти купероза

    Це найкращий тонік для шкіри обличчя, схильної до почервоніння. Він містить екстракт ацероли, який є сильним антиоксидантом і містить велику кількість вітаміну С. Тонік також містить вітамін С у формі аскорбілглюкозиду, який нейтралізує вільні радикали, освітлює пігментні плями та запобігає їх утворенню. Крім того, об’єм засобу – цілих 500 мл! Це чудова пропозиція – за гарною ціною та у великому об’ємі.

    Головний компонент:

    • екстракт ацероли – сильний антиоксидант з високим вмістом вітаміну С, зволожує, тонізує та підвищує тонус шкіри,
    • вітамін С – у формі аскорбілглюкозиду – освітлює пігментні плями та нейтралізує вільні радикали, уповільнюючи процес старіння шкіри.

    Ефект:

    • здорове сяяння шкіри,
    • рівний тон шкіри,
    • освітлення пігментації,
    • зняття почервоніння.

    Для яких типів шкіри: чутлива, схильна до куперозу.
    Запах: свіжий, цитрусовий.

    Clochee - Soothing Antioxidant Toner -Заспокійливий тонік - Антиоксидант

    Clochee – Soothing Antioxidant Toner – Заспокійливий тонік – Антиоксидант

    М’який тонік із соком алое вера чудово зволожує та заспокоює шкіру. Він також містить гідролат дамаської троянди із заспокійливими та протизапальними властивостями. Крім того, у складі засобу екстракт зеленого чаю, який має антиоксидантні властивості та нейтралізує дію вільних радикалів. Тонік має легку рідку консистенцію і швидко вбирається, готуючи шкіру до подальших етапів догляду.

    Головний компонент:

    • сік листя алое – зволожує, заспокоює, має протизапальну дію,
    • екстракт зеленого чаю – регенерує, сприяє загоєнню.

    Ефект:

    • тонізована та зволожена шкіра,
    • правильний рН шкіри.

    Для яких типів шкіри: всі типи шкіри.
    Запах: тонкий чайний аромат.

    Сподіваємось, нам вдалося переконати вас, що використання тоніка хоч і не є обов’язковим етапом у догляді, але приносить багато користі. В цьому огляді наших улюблених тоніків ви обов’язково знайдете щось для себе! Але якщо у вас є якісь сумніви, зверніться до нашого косметолога, заповнивши анкету для догляду за шкірою. Ви також можете написати нам у FacebookInstagram або зателефонувати за телефоном: +380914818860.

    Сподобалася стаття?

    0 0 votes
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    0 komentarzy
    Inline Feedbacks
    View all comments